SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge na verlenging naar finale nacompetitie

Memorabele wedstrijd eindigt in 5-3 overwinning

 

Nieuw Balinge De eerste wedstrijd in de nacompetitie werd er eentje om wellicht nooit meer te vergeten. Na een zeer matig eerste half uur, waarin de thuisclub met 1-3 achter kwam, rechtte het elftal in de tweede helft de rug en sleepte er bij 3-3 alsnog een verlenging uit het vuur. In het extra half uur was Nieuw Balinge de sterkste en won het meer dan verdiend met 5-3. Het was de beloning na een ongemeen spannend duel waarin het karakter, de tomeloze inzet en het ongelooflijke doorzettingsvermogen van Nieuw Balinge terecht werd beloond.

 

In een schitterende ambiance met Bengaals vuur en meer dan tweehonderdvijftig enthousiaste supporters van beide elftallen werd de wedstrijd tussen Nieuw Balinge en GEO een spektakelstuk van de bovenste plank. Al in de eerste minuten bleek dat de thuisclub stijf van de zenuwen stond. Daarentegen gingen de gasten uit Garmerwolde als een raket van start en dat betaalde zich al snel uit. Na acht minuten was het Hielke Stuivenberg die na een verre ingooi van Patrick van Zanten doelman Gerard van Zwol passeerde. Nieuw Balinge kreeg niet de gelegenheid zich te herstellen want na nog geen kwartier kwam zelfs de 0-2 op het scorebord. Nadat doelman Van Zwol in eerste instantie redding kon brengen was het Rolf van der Tuuk die trefzeker uithaalde. De schrik zat er bij zowel de spelers als het Nieuw Balinger publiek flink in. De thuisclub moest het voorlopig doen met slechts enkele kansjes en vurig hopen dat het al niet in de eerste helft op een onoverbrugbare achterstand gezet wou worden. Met name verdedigend had Nieuw Balinge het erg lastig tegen het snelle en verzorgde spel van de Groningers.

 

Ommekeer

 

Langzaam maar zeker vond Nieuw Balinge hierna iets terug van het vaak goede voetbal in de voorbije competitie. Het had geluk dat topscorer Dennis Tump, wie anders, het verschil vier minuten later tot 1-2 terugbracht. Na een goed lopende aanval van Nieuw Balinge, schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied de bal buitenkant rechts in het doel. Hoop gloorde, maar die was slechts van korte duur, want nog niet alle zenuwen waren bij de thuisclub verdwenen. Na opnieuw niet sterk verdedigend werk was het Alex Sarfo die na ruim twintig minuten het verschil weer naar twee doelpunten tilde. De doelpunten vielen als rijpe appels van de boom en gelukkig viel er ook nog eentje richting Nieuw Balinge. Nadat eerst Stuivenberg voor de gasten nog de kans op 1-4 om zeep hielp, was het Richard Kats die Nieuw Balinge terug in de race bracht en de stand op 2-3 zette. Dit was het sein voor de ploeg van trainer Roeland Kwint op uit de schulp te kruipen en eindelijk eens met meer overtuiging te gaan voetballen. Niet dat dit direct veel fraais opleverde, maar het veldspel werd een stuk verzorgder en er kwamen meer kansen. Eerst schoot de uitblinkende aanvoerder Erwin Smale hard voorlangs het GEO-doel, daarna werd een schot van de … Damian Kroezen gestopt door doelman Remco Been en ook een tweede poging van Smale had geen succes. Doelpunten leverde het niet op, maar wel tankte Nieuw Balinge vertrouwen voor een betere tweede helft. Dat gebeurde bij de stand 2-3, maar dat had even zo goed 2-4 kunnen zijn, maar bij een schaarse aanval van GEO vlak voor rust belandde een schot van Rolf van der Tuuk op de lat.

 

Dramatiek

 

De tweede helft werd er eentje met dramatiek van de bovenste plank. GEO beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong terwijl Nieuw Balinge alles uit de kast haalde om de gelijkmaker op het bord te krijgen. De ploeg begon uitermate sterk en toonde een ongelooflijke inzet. Nu ineens lukte er wel van alles en liet Nieuw Balinge zien dat het niet voor niets met goed voetbal tweede was geworden in de reguliere competitie. Met, naast Erwin Smale, de soms onnavolgbare Chris Schutte in een hoofdrol was er na rust nog maar één ploeg die voetbalde en dat was Nieuw Balinge. De ene na de andere aanvalsgolf rolde op het doel van GEO af, maar dat leek hermetisch afgesloten. Kansen voor Damian Kroezen, Dennis Tump en Jari Jager sorteerden niet in het gewenste effect. Om nog meer druk te zetten wisselde Nieuw Balinge twee keer, waardoor de druk nog groter werd. Groter werd ook de angst bij de thuisclub om in het zicht van de haven te stranden. GEO deed er alles aan om het spel te vertragen en gebruikte alle wissels om de thuisclub uit het ritme te halen. Het leek succes te hebben en nog maar weinigen geloofden acht minuten in de extra tijd dat de verlenging nog haalbaar was. In de slotseconden was het echter Damian Kroezen die zijn sterke optreden met de 3-3 bekroonde. Alles en iedereen van Nieuw Balinge was uitzinnig van vreugde.

 

Verlenging

 

In de terecht behaalde verlenging straalde de ploeg eindelijk iets van onoverwinnelijkheid uit. Het werd daarbij enigszins geholpen door de rode kaart die Robert Bleeker van GEO kreeg van de uitstekende leidende scheidsrechter Harmjan Drost uit Koekange. En eigenlijk kon het niet meer misgaan voor de thuisclub. De spelers van GEO zaten er helemaal doorheen en die van Nieuw Balinge roken bloed. Het thuispubliek voelde dat de overwinning in de lucht hing. De ploeg zette nogmaals aan, toonde lef en dat betaalde zich meer dan uit. De kansen waren er voor Dennis Tump en tot twee keer Richard Kats, maar pas in de tweede verlening viel de bevrijdende treffer. Het was Richard Kats die zijn ploeg naar de finale van de nacompetitie schoot, 4-3. De stand werd even later zelfs nog 5-3 toen na een schitterende actie van Chris Schutte, Pieter van Zanten niets anders kon doen dan zijn eigen doelman passeren. Daarmee kwam de winst terecht bij de ploeg die er het meeste aanspraak op mocht maken en daar waren vriend en vijand het na afloop unaniem over eens.

 

Nieuw Balinge speelt zaterdag de finale van de nacompetitie. Het treft om 14.30, opnieuw thuis, het Goningse Lycurgus.

 

 

Mannen van de wedstrijd: Erwin Smale en Chris Schutte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Michel Kroezen, Richard van de Bosse, Gerjan Koekoek (Tom Wielink), Roy ten Cate (Rick Wielink), Jari Jager (Jordy Kats), Chris Schutte, Erwin Smale, Richard Kats, Dennis Tump en Damian Kroezen.

 


Geplaatst op 2 juni 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign