SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge op tandvlees naar vierde klasse

Na spannend duel Lycurgus met 5-3 verslagen

 

Nieuw Balinge Het is Nieuw Balinge gelukt om via de nacompetitie promotie naar de vierde klasse af te dwingen. In de eerste ronde daarvan werd vorige week GEO met pijn en moeite met 5-3 verslagen en zaterdag was het Lycurgus dat met evenveel problemen met dezelfde cijfers aan de kant werd geschoven. Het was een wedstrijd met in de tweede helft een partij billenknijpen voor de Nieuw Balinger supporters waar de honden geen brood van lusten. De Groninger gasten kregen bij de 4-3 tussenstand een paar uitgelezen kansen op de gelijkmaker, maar toen die uitbleef was het uitblinker Chris Schutte die aan alle onzekerheid een einde maakte door op schitterende wijze de bevrijdende 5-3 binnen te tikken.

 

Net als vorige week was het ook zaterdag weer een memorabele wedstrijd voor de thuisclub. Het was alweer wat jaartjes geleden dat Nieuw Balinge op het niveau van de vierde klasse had geacteerd, maar het moest er nu maar eens van gekomen, was de algemene tendens bij de vereniging. Alles was al in feestelijke sferen gebracht, waarbij het vuurwerk, een levensgroot spandoek, vlaggen en rode slingers om de nek van de supporters niet ontbraken. De eerste tien minuten van het duel waren echter duidelijk voor de gasten. Lycurgus combineerde met name in de aanval dat het een lieve lust was. De voorwaartsen doken ook een paar keer gevaarlijk voor doelman Gerard van Zwol op. Harm Lerink schoot als eerste na een snel uitgevoerde aanval over en datzelfde presteerde Jort Voerman die, nadat Van Zwol een inzet gestopt had, vlak voor doel toch nog hoog over schoot. Na tien minuten nam Nieuw Balinge het initiatief over. De rust keerde terug in het spel en de zenuwen maakten plaats voor de wil om het vierdeklasserschap te realiseren. Als bewijs schoot Erwin Smale een vrije trap ongelooflijk hard in, maar doelman Celvin van Hoek redde bekwaam. Topscorer Dennis Tump had ook geen succes toen hij de bal net naast schoot en Richard Kats kopte vanuit kansrijke positie naast. De thuisclub toonde een enorme wilskracht en die betaalde zich snel uit.

 

Doelpunten

 

Nadat eerst Damian Kroezen naast schot was het Richard Kats die zijn elftal op de 1-0 voorsprong zette. Hoerwel Nieuw Balinge waarschijnlijk wel de intentie had door te drukken en Lycurgus graag iets aan de achterstand wilde doen, gebeurde er meer dan twintig minuten weinig. Pas na 35 minuten veranderde dat beeld dat was opnieuw via een vrije trap van Erwin Smale. Zijn knal werd tot corner verwerkt. Hierna leek de wedstrijd in twee minuten te worden beslist. Eerst was het Chris Schutte die de 2-0 produceerde en nog geen minuut later promoveerde Dennis Tump zijn eerste goede kans tot de 3-0. De wedstrijd leek gespeeld en Nieuw Balinge leek zeker van promotie. Lycurgus gaf zich echter niet zo snel gewonnen. Het was Robby van der Veen die er vlak voor rust  vanuit het niets 3-1 van maakte.

 

Beslissing?

 

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Nieuw Balinge andermaal op rozen leek te zitten. Nadat eerst een schot van Tump kundig geblokt werd, was het de topschutter van het voetbal Noord Nederland die goed voorbereidend werd van Richard Kats op bekwame wijze tot treffer promoveerde. Het publiek wist het zeker, deze 4-1 zou beslissend moeten zijn. Daar had Lycurgus echter een compleet andere mening over. De ploeg rechtte de rug en er ontspon zich een ongelooflijke tweede helft die vol zat met dramatiek. Omdat Nieuw Balinge er niet in slaagde voetballend overeind te blijven door de bal in de ploeg te houden, gaf het Lycurgus volop gelegenheid het doel van Gerard van Zwol te zoeken. Dat gebeurde dan ook volop. Dat leidde in de 63ste minuut tot de 4-2 toen Robbie van Veen andermaal scoorde. Twee minuten later schoot Lycurgus op de paal en ook de lat hield een inzet van de Groningers tegen. De spanning zat er helemaal op voor beide ploegen. Nieuw Balinge wilde de ruime voorsprong naar het eind brengen en de gasten kregen steeds meer het idee dat er nog wat te halen viel. Beide elftallen wisselden nog volop en het was Lycurgus dat de spanning tien minuten voor tijd volledig terug bracht toen Thijs Wesselink de 4-3 noteerde. Rob Kleef had even later zijn elftal op gelijke hoogte moeten zetten, maar faalde oog in oog met Van Zwol. Voor de thuisclub was het vrouwen en kinderen eerst en Lycurgus gooide alle remmen los en zocht massaal de aanval. Tot twee keer toe had Lycurgus een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Toen het dit echter verzuimde was één geweldige uitval van Nieuw Balinge goed voor de promotie. Dennis Tump speelde de bal vanaf zijn eigen helft naar de sprintende Chris Schutte, die op fraaie en indrukwekkende wijze zijn ploeg in veilige haven schoot, 5-3.

 

Daarmee behaalde Nieuw Balinge de terechte promotie binnen. Ook voor trainer Roeland Kwint een geweldig afscheidscadeau, want na drie jaar verruilt hij Nieuw Balinge met Protos in Coevorden. Nieuw Balinge kan zich de komende maanden alvast enigszins voorbereiden op het verblijf in de vierde klasse. Dat gebeurt onder leiding van de nieuwe trainer Erik Eefting uit Westerbork. De algehele verwachting is dat het elftal mee zou moeten kunnen draaien op het hogere niveau.

 

 

Man van de wedstrijd: Chris Schutte.

 

 

 

 

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Richard v.d. Bosse, Gerjan Koekoek, Roy ten Cate, Erwin Smale, Chris Schutte, Tom Wielink (Gerben Koekoek), Richard Kats (Rick Wielink), Dennis Tump, Damian Kroezen (Jari Jager) en Michel Kroezen.

 


Geplaatst op 9 juni 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign