SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge overtroeft NKVV pas in tweede helft

Nieuw Balinge In de laatste competitiewedstrijd gelukte het Nieuw Balinge pas in een sterk gespeelde tweede helft om het bezoekende NKVV met ruime cijfers te verslaan. In de wedstrijd om des keizers baard waren het zelfs de voetballers uit Dalerpeel die een voorsprong namen. Maar met onder meer twee schitterende doelpunten van Erwin Smale en Dennis Tump werd het uiteindelijk toch een ruime 5-1 overwinning voor de thuisclub.

 Lo Dijkstra

In de eerste twintig minuten was NKVV de betere ploeg. Nieuw Balinge begon veel te gezapig aan de wedstrijd en leed veel balverlies. De gasten kregen enkele prima schietkansen, waarvan die van Jordan Triest vanaf de rand van het zestienmetergebied de beste was. Gelukkig werd het voor het trouwe thuispubliek hierna een stuk beter. Nieuw Balinge schakelde een tandje hoger en ging beter voetballen. Dit had tot gevolg dat de mannen van trainer Roeland Kwint een paar uitstekende kansen kregen. De beste was voor topscorer Dennis Tump, maar hij schoot hoog over het lege doel. Ook hierna kregen Tump en Richard Kats mogelijkheden, maar iedere keer was doelman Mike Deuten een sta in de weg. Vlak voor rust leek Nieuw Balinge toch op voorsprong te komen, maar Richard Kats en Chris Schutte troffen beide keren Deuten op hun weg. De voetbalwet ten aanzien van het niet benutten van kansen bewees zich in de laatste minuut voor rust weer eens. Na één van de schaarse uitvallen van de gasten was het Ramon Olde die onverwachts raak schoot.

 

In het tweede bedrijf tapte Nieuw Balinge uit een fris en zeker ook ander vat. NKVV kwam er niet meer aan te pas en moest zich beperken tot het verdedigen van de 0-1 voorsprong. Lang lukte dat niet, want nadat Chris Schutte met een lob net geen doel trof was het de teruggekeerde Damian Kroezen die een mooie aanval goed afrondde. Na een kwartier kwam de thuisclub op 2-1. Dennis Tump begon aan een geweldige slalom, passeerde iedereen en uiteindelijk ook doelman Deuten en tekende voor de, op dat moment, terechte voorsprong. Tien minuten later liet aanvoerder Erwin Smale zien dat ook hij uit het goede voetbalhout gesneden is. Ook hij omspeelde wat tegenstanders alsof ze er niet stonden en rondde uiteindelijk beheerst af voor de 3-1 voorsprong. De doelpuntenhonger van de thuisclub was nog niet helemaal gestild, want Richard Kats kopte nog een keer knap raak en ook Dennis Tump liet het net nog een keer bollen, waardoor de 5-1 eindstand in de statistieken kon worden bijgeschreven.

 

Nieuw Balinge, eindigt op de tweede plaats in de competitie, verloor thuis geen wedstrijd, speelde er wel twee keer gelijk, maar produceerde met 93 treffers wel de meeste doelpunten in deze klasse. Met Dennis Tump heeft het bovendien de topscorer in huis. Met maar liefst 45 doelpunten bleef hij al zijn achtervolgers op de Drentse voetbalvelden ruim voor. Nieuw Balinge richt zich nu op de nacompetitie. Komende zaterdag speelt het om 14.30 uur thuis tegen GEO uit Garmerwolde. Bij winst moet het een week later waarschijnlijk nog een keer aan de bak en ook dan betreft het een thuisduel.

 

Man van de wedstrijd: Erwin Smale.

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Gerjan Koekoek, Michel Kroezen, Gerben Koekoek (Floris Seidel), Richard v.d. Bosse, Rik Wielink (Damian Kroezen), jary Jager, Erwin Smale, Chris Schutte, Richard Kats en Dennis Tump. Geplaatst op 26 mei 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign